top of page

De Wereld

Roanoke is een magische wereld die wordt omringd door uitgestrekte wateren, waarin een overvloed aan wezens huist, variërend van vissen tot beesten en zelfs monsters. Een collectieve waarschuwing gaat als een fluistering van mond tot mond: wees waakzaam wanneer je de zee bevaart. De gevaren op zee reiken verder dan enkel de wezens die er wonen; er wordt gefluisterd dat zodra Roanoke niet meer zichtbaar is, je jezelf te ver hebt gewaagd en gedoemd bent om in het niets te verdwijnen.

 

De omvang van Roanoke is indrukwekkend en divers. In het zuidoosten vinden we de Vikingen, beheersers van de zee. Hier zijn talloze meertjes, rivieren en vruchtbare gronden te vinden, bevolkt door een overvloed aan wezens. De grond is vruchtbaar en voedsel gedijt er uitstekend. De kustlijn wordt overspoeld door inhammen. Recentelijk zijn er aan de kust opmerkelijke verschijningen van grote schepen met grote zeilen gesignaleerd, alsof een vreemd zeevolk is aangekomen. De woorden "Kaitora", "verdrag" en "vervloeking" worden steeds vaker gehoord.

 

In het centrale deel van Roanoke domineren uitgestrekte bossen, waarvan sommige worden bewoond door de Kelten, de bewakers van het woud. Dit ondoordringbare woud kan een reiziger snel opslokken en nooit meer loslaten. Evenals de zee en het woud zelf, herbergt dit woud een overvloed aan wezens en creaturen. Het is dan ook essentieel om jezelf te wapenen tegen de gevaren van het woud, want zowel de flora als de fauna kunnen verraderlijk zijn. Midden in Roanoke is het dorp Arché een onbewoonbaar gebied geworden, vergeven van wraakgeesten van de vorige bewoners.

Naar het noordwesten van Roanoke vinden we de landen van de Woestijnkoninginnen, ook wel bekend als de Zandnomaden. De Pikten, een taai volk dat grotendeels uit vrouwen bestaat, heerst hier. De woestijn, een meedogenloze omgeving herbergt honger, dorst en verzengende hitte, is hun thuis. Eigenaardige levensvormen in deze woestijn, inclusief mystieke wezens, maken deze plek zowel gevaarlijk als intrigerend voor de ervaren nomaden. Betreed de woestijn echter zonder hun kennis en je riskeert de dood. Recentelijk zijn de spookachtige schaduwen die zandslang bedreigden plotseling verdwenen evenals de mysterieuze zwarte poort.

In het zuidwesten huist een uniek volk, de Goten. Ze leven in kleine groepjes in de ruige wildernis en moerassen. Deze warme en vochtige omgeving is een broedplaats voor ziektes. Exotische planten, dieren en angstaanjagende creaties gedijen in de duistere schaduwen van het moeras. De Goten worden soms ook wel "het volk van verderf" genoemd. De plotselinge groei van het woud heeft een deel van het moeras verdrongen maar is gestopt. Hier en daar zijn meldingen van nieuwe creaties van fauna en flora.

 

Tot slot, in het noorden rijzen onbegaanbare bergen op, met eindeloze spelonken en grotten, bewoond door een raadselachtige fauna en flora. Beneden aan de bergketen, waar het woud eindigt en de bergen beginnen, bevindt zich het volk van de bergen, de Germanen. Hier is het leven zwaar en voedsel schaars. Slechts enkelen hebben zich hier gevestigd, waardoor de natuur minder verstoord is en exotische dieren en planten te vinden zijn. Soms, als je heel stil bent, hoor je gerommel van onder de grond in de bergen. Aardbevingen en verzakkingen worden steeds voelbaarder. Iets lijkt te gebeuren in de bergen.

 

Ondanks het over het algemeen vrolijke en aangename leven op Roanoke, zolang iedereen trouw blijft aan hun eigen clan en bestaan, is er een verandering voelbaar. Een duistere wending in de loop van de gebeurtenissen op Roanoke die begon met twee schokgolven...

  • White Facebook Icon
bottom of page