top of page

Vaardigheden

Spelsysteem: Klassen en Vaardigheden

In het Roanoke LARP-spelsysteem kun je kiezen uit verschillende klassen, elk met hun eigen specialisaties en vaardigheden:

 

 

 1. Ambachtsman/vrouw Als ambachtsman/vrouw specialiseer je je in het maken, herstellen, creëren, onderzoeken en verzamelen van diverse items. Je beheert ook de ruilhandel binnen de groep. Jouw rol is essentieel voor het maken van pantsers, speciale items en meer. Roleplay en het uitspelen van vaardigheden staan centraal, en alles wat je doet vereist focus. Zorg voor de benodigde "props" (zie je vaardigheidslijst). Je kunt ook deelnemen aan het verhaal en bent vaak van groot belang bij rituelen of oplossingen. Bovendien krijg je een bonus van 5 punten om materiaal mee aan te kopen.                                                     

 2. Genezer/heler Als genezer/heler specialiseer je je in alles wat met geneeskunde te maken heeft. Roleplay en het uitspelen van genezing zijn van groot belang, en net als andere klassen vereist dit focus en het gebruik van "props" uit je vaardigheidslijst.                                  

 3. Krijger Als krijger sta je bekend om je vechtvaardigheden en kracht. Je beschikt over krijgstechnieken die je in gevechten nog effectiever maken. Vechten is jouw specialiteit, en net als bij andere klassen, vereist dit focus en vaardigheden die gerelateerd zijn aan gevechten.                                                                                                                    

 4. Vagebond Als vagebond kun je van alles een beetje en je kunt je specialiseren in diverse kleine vaardigheden, zoals spoorzoeken of dievenactiviteiten. Je hebt focus nodig voor veel van deze vaardigheden.                                                                                                       

 5. Priester Als priester ben je verbonden met rituelen en gebeden. Je staat dicht bij de goden en kunt spreuken en inzichten verkrijgen die je kunnen helpen. Roleplay is hierbij essentieel en je hebt focus nodig om spreuken (gaven) te gebruiken. Jouw gaven zijn meestal van toepassing op volgelingen.                                                                                                    

 6. Magiër Magiërs zijn gefascineerd door magie in al zijn vormen. Dit omvat spreuken, voodoo, recepten, rituelen en meer. Roleplay is hierbij cruciaal en je hebt focus nodig om spreuken uit te voeren. 

Na het kiezen van je klasse en volk, kun je vaardigheden selecteren uit de lijst van je gekozen klasse. 

Extra:

Aanleren van Vaardigheden: 

 • Je kunt een vaardigheid aanleren die niet op je lijst staat door een leermeester te vinden en deze vaardigheid gedurende het hele evenement uit te spelen. Dit wordt genoteerd op beide sheets en kost 1 EP. 

 • Per evenement kun je maximaal 3 vaardigheden aanleren. 

 • Sommige vaardigheden vereisen kennis van andere vaardigheden voordat je ze kunt nemen. 

 

Aanleren van Vaardigheden via Rollenspel: 

 • Door interactie met bepaalde figuranten kun je extra vaardigheden aanleren die niet in je vaardigheid lijst staan. Dit gebeurt via rollenspel en kan kennis gerelateerde vaardigheden bevatten. 

 • Je kunt meerdere vaardigheden aanleren via deze methode. 

 • De figurant meldt dit aan de ruiltent en noteert het op je sheet. 

Het aanleren van Niet-Vaardigheden: 

 • Bepaalde vaardigheden geven toegang tot bijzondere technieken, recepten, spreuken, gaven en vallen. Deze kunnen tijdens een evenement worden uitgevoerd en vereisen een leermeester en het voldoen aan voorwaarden. 

 • Per evenement kunnen maximaal 3 niet-vaardigheden worden aangeleerd. 

 

Handleidingen: 

 • Handleidingen zijn bouwplannen voor het maken van items. 

 • Je hebt een leermeester nodig die de handleiding bezit en bereid is deze te leren. 

 • Je moet voldoen aan bepaalde voorwaarden en het voorwerp maken. 

 • Handleidingen zijn in-game en kunnen verloren gaan. 

 • White Facebook Icon
bottom of page