top of page

Roanoke 3: Zwarte Nacht

De Goden zijn ontstemd. De tekenen zijn overal. Rampspoed en onheil teisteren het land. 

Nog maar net hebben de reisgezellen van de vijf stammen de scheur tussen de werelden in de oase nabij Zandslang weten te dichten of de magische boekenrol vertelt hen over een nieuwe dreiging. Agras, een van de meereizende Germanen, onthult zichzelf als Goot in vermoming. Hij vertelt het gezelschap over zijn dorp op de rand van het zompige moeras dat de Goten thuis noemen, wordt gekweld door ziektes. 

Volgens de legenden, zo vertelt de reiziger, genoot dit dorp eens de bescherming van de goden. Maar sinds hun meest kostbare bezit, een paars kristal, door een onbekende dief geroofd werd van het altaar, lijkt het dorp wel vervloekt te zijn. Vreemde moeraswezens belagen het dorp, ziekte tiert welig onder de dorpsbewoners en tweedracht verdeelt het volk. Door een speling van het lot viel het paars kristal onlangs onverwacht in de handen van een van de medereizigers, een Kelt Calum MacCain genaamd. 

De reisgezellen besluiten Agras te helpen en beginnen de lange tocht naar de Gotenlanden. Onderweg ontmoeten zij gaandeweg nog vele andere reizigers, leden van de vijf stammen die er elk om hun eigen redenen zijn op uit getrokken de wijde wereld in. Vele van deze nieuwkomers besluiten zich aan te sluiten bij de rondtrekkende troep en vervolgen samen met hen de weg naar het moeras. Na een maand reizen is het Gotendorp eindelijk vlakbij. 

Maar zijn zij nog op tijd om het dorp te redden van de ondergang? Is het terugplaatsen van het paars kristal op het altaar genoeg om de goden terug gunstig te stemmen? Welke gruwel staat hen nog te wachten in… De Zwarte Nacht? 

  • White Facebook Icon
bottom of page