top of page

Roanoke 3: Zwarte Nacht

De Goden zijn ontevreden. Tekenen van onheil overspoelen het land, rampspoed komt van alle kanten. De reisgenoten van de vijf stammen hebben de scheur tussen de werelden net weten te sluiten in de oase bij Zandslang, maar nu rolt een nieuwe dreiging over hen heen. Agras, een van de Germaanse reizigers, onthult zichzelf als Goot in vermomming. Hij deelt met het gezelschap een verontrustend verhaal over zijn dorp aan de rand van het drassige moeras dat de Goten hun thuis noemen. Het dorp wordt geteisterd door ziektes. 

 

Volgens de oude legendes werd dit dorp ooit beschermd door de goden. Maar sinds hun meest waardevolle bezit, een paars kristal, is gestolen van het altaar, lijkt het dorp vervloekt te zijn. Vreemde moeraswezens overvallen het dorp, ziekte verspreidt zich snel onder de bewoners en tweedracht splijt het volk. Door het lot kwam het paarse kristal recentelijk in handen van Calum MacCain, een Kelt onder de medereizigers. 

 

De reisgenoten besluiten Agras te helpen en wagen zich aan de lange tocht naar de Gotenlanden. Onderweg ontmoeten ze andere reizigers, leden van de vijf stammen die elk om hun eigen redenen de wijde wereld zijn ingetrokken. Velen van hen sluiten zich aan bij de reizende groep en vervolgen de weg naar het moeras. Na een maand reizen komt het Gotendorp eindelijk in zicht. 

 

Maar zijn ze op tijd om het dorp van de ondergang te redden? Is het terughangen van het paarse kristal op het altaar genoeg om de goden gunstig te stemmen? Welke verschrikkingen wachten hen nog in... De Zwarte Nacht? 

 

Roanoke 3: De Zwarte Nacht - Een donkere dreiging legt een schaduw over Roanoke. 

  • White Facebook Icon
bottom of page