top of page

Roanoke 1: De openbaring

Betreed de betoverende wereld van Roanoke, waar een warme dag de stilte voor de storm inluidt. Een dag zoals alle anderen, totdat het onverwachte zich aandient. Een onheilspellende stilte omhult de nederzetting, terwijl de zon opkomt zonder het vertrouwde geluid van fluitende vogels. Een atmosfeer van verwarring en angst verspreidt zich als een schaduw over iedereen aanwezig. 

Het leven lijkt bevroren, terwijl de tijd zelf adem inhoudt. Zelfs de meest wijze ouderen tasten in het duister, terwijl onzekerheid de lucht vult. Plotseling komt er een kille wind opzetten, donkere wolken versluieren de zon en het licht lijkt te vervagen in het niets. 

Duisternis omringt je, de wereld wordt een schim van zijn voormalige zelf. Een angstaanjagend geluid klinkt als de hemel lijkt te splijten, en flitsen van licht doorklieven de lucht. De natuur lijkt te zwijgen, geen regen, geen hagel, enkel een intense duisternis die wordt doorbroken door oorverdovend gebulder en verblindende flitsen. 

Te midden van deze chaos sta je, verstijfd van angst, omringd door blikken vol onbegrip. Maar dan, als uit het niets, verschijnt een rode gloed aan de horizon. De duistere wolken maken plaats voor deze onheilspellende gloed. Je zakt op je knieën, overweldigd door het besef dat dit een goddelijk teken moet zijn. De wereld kleurt rood, kleuren vervagen tot niets. De gloed is noch warm, noch koud. 

Bange en vragende blikken kruisen elkaar. 

En dan valt de stilte weer, na het tumult dat zojuist heerste. De wind bedaart, de flitsen verdwijnen. 

De wereld lijkt koud en stil, je haar staat overeind. En daar, hoog boven, straalt een rode bol in de lucht. Een teken, een boodschap. Een gezamenlijke verwondering vult de lucht. 

Langzaam open je je ogen. Licht en bomen omringen je, terwijl je stamgenoten ontwaken. Alsof ze ontwaakt zijn uit een betovering. 

Met verbijsterde blikken om je heen, komt het bewustzijn terug. 

Maar is alles werkelijk weer normaal? 

Was dit slechts een droom? 

Een visioen, misschien? 

Je zoekt met haastige blikken naar je priester, je magiër. 

Betreed Roanoke en onthul de mysteries van "De Openbaring". 

  • White Facebook Icon
bottom of page