top of page

Proloog inleiding naar Roanoke IV

Inmiddels heeft jullie reisgezelschap het gotendorp Zomp ver achter zich gelaten. Toch zinderen tijdens de wekenlange tocht doorheen het moeras, de gebeurtenissen rond de Zwarte Nacht nog verder na. Dankzij de inspanning van het hospitaal lijken bij vele van jullie kompanen de vreemde mutaties voorgoed verdreven te zijn. Doch ergens knaagt nog steeds de twijfel of de heractivering van het paarse kristal deze kwelling wel voorgoed de wereld heeft uitgeholpen. De tijd zal het leren…

Voortgedreven door de woorden uit de goddelijke scrol, leidden jullie spoorzoekers het reisgezelschap weg uit de moerassen richting het Vikingdorp Overallthor. Wanneer jullie na bijna een maand ploeteren eenmaal de doolhof van drijfzand wisten te ontsnappen en terug vaste grond onder jullie voeten hadden was de vreugde groot. Doch dit bleek van korte duur. Want eenmaal de kust in zicht kwam werd jullie reisgezelschap verrast door een grote storm die plots vanuit zee kwam opzetten.

Al spoedig werd het jullie duidelijk dat deze storm de komende uren enkel maar in kracht zou toenemen. Er trachten doorheen naar Overallthor verder te reizen bleek pure waanzin. Uiteindelijk viel de regen zo dik dat geen van jullie nog verder dan vijf voet konden zien. Enkel door zich aan elkaar vast te klampen, konden jullie en je reisgezellen voorkomen dat jullie door de geselende wind uit elkaar gedreven werden. Eenmaal de nacht viel raasde de storm nog steeds met onverminderde kracht voort. Uiteindelijk zou het drie dagen duren voordat jullie terug een heldere hemel zouden zien. Al die tijd brachten jullie in kleine groepjes bij elkaar gehunkerd door.

Eenmaal de storm ging liggen, was de eerste prioriteit van de leiders van jullie stam om de expeditie terug bij elkaar te brengen. Doch dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe goed jullie je omgeving ook afzochten, jullie verkenners vonden maar een deel van jullie groep terug. De anderen leken van de aardbodem verdwenen.

Uiteindelijk besloten jullie om met deze beperkte groep verder te reizen naar Overallthor, in de hoop dat de ontbrekende reisgezellen ook hun weg naar daar zouden vinden…

  • White Facebook Icon
bottom of page