top of page

Geloof

Het Belang van Geloof

 

Geloof speelt een cruciale rol binnen diverse samenlevingen over de hele wereld. Elk volk heeft zijn eigen spirituele overtuigingen en aanbidt godheden. Het begrip van ongeloof lijkt niet te bestaan, aangezien iedereen op zijn eigen manier gelovig is. Geloof is een essentieel element, omdat het hoop brengt en zonder hoop lijkt het leven leeg.

 

De overtuiging dat goden verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van het leven is wijdverspreid. Binnen dit kosmische drietal vormen zij de perfecte cyclus van het leven, van geboorte tot dood en alles daartussenin. Het is een algemeen erkend concept dat goden aanbeden moeten worden als een blijk van dankbaarheid voor ons bestaan. Dit kan variëren van eenvoudige gebeden tot kleurrijke vieringen en zelfs rituelen waarbij offers worden gebracht.

 

Goden worden zowel in goede als in moeilijke tijden aangeroepen; in tijden van nood en momenten van vrede. Het wordt algemeen geloofd dat goden luisteren naar elk individu en reageren op hun gebeden.

 

De communicatie tussen goden en hun toegewijde volgelingen vindt plaats via symbolen, dromen, visioenen en voortekens. Deze vormen van communicatie kunnen variëren in helderheid en duidelijkheid, maar vormen toch een belangrijk onderdeel van het geloofsproces.

 

Het geloof verschilt van gemeenschap tot gemeenschap, waarbij elk volk zijn eigen perspectief op spiritualiteit en manieren van verering heeft ontwikkeld.

  • White Facebook Icon
bottom of page